Stationsalleen 42, 1. sal, 2730 Herlev, 44940291
Hjertet er en muskel, som trækker sig rytmisk sammen gennem hele livet. Hvert hjerteslag frembringes af et elektrisk signal, som opstår i hjertets elektriske ledningssystem. Et normalt hjerte slår 60 til 100 gange i minuttet. Nogle gange kan fejl i ledningssystemet føre til, at hjertet slår for hurtigt, for langsomt eller har unormale eller uregelmæssige hjerteslag. En undersøgelse, som kaldes elektrokardiogram, eller EKG kan måle og registrere hjertets elektriske aktivitet.
Atrieflimmer er en rytmeforstyrrelse, hvor hjertet slår meget uregelmæssigt på grund af fejl i de elektriske signaler i atrierne = hjertets forkamre. Ved denne rytmeforstyrrelse kommer de normale, koordinerede sammentrækninger mellem atrierne og ventriklerne ud af takt, hvilket påvirker hjertets evne til at levere blod til kroppen på en effektiv måde.
Dette medfører samtidig at atriernes evne til at tømme sig helt nedsættes og herved kan der dannes blodpropper her som siden, hvis uheldet er ude, kan sendes ud i kroppen med f.eks.en blodprop hjernen til følge, et såkaldt slagtilfælde. For at nedsætte denne risiko, vil man tit vælge at forebygge dette med såkaldt blodfortyndende medicin.